Zoek

Tip voor het breien van een trui met raglanmouwen: Geen gaatjes meer!!

Raglan breien lijkt heel moeilijk. Na een aantal keer een trui of vestje te hebben gebreid op rondbreinaalden met raglanmouwen, besloot ik op zoek te gaan naar een oplossing voor mijn ‘probleem’ waar ik steeds tegen aan liep.
Bij het starten van het breien van de mouwen kreeg ik steeds van die irritante gaatjes onder de oksels, op de plekken tussen het einde van de raglanmeerderingen en de nieuw opgezette steken onder de oksels. Op deze plekken komt er zoveel spanning op de steken te staan. Ik probeerde deze gaatjes steeds zo mooi mogelijk weg te werken, maar het irriteerde me mateloos dat dit niet meteen tijdens het breien kon worden opgelost.

Ik ben op zoek gegaan op internet, en heb de oplossing gevonden! Ik heb een Youtube-video gevonden over raglan breien, waarin er (wel in het Engels) uitgelegd wordt hoe je dit netjes oplost tijdens het breien! Geen gaatjes meer, hooguit een wat lossere steek bij de eerste rij waar je met de draad begint, deze moet je nog even netjes wegwerken, maar that’s it!

Waar het op neer komt is dat je tijdens de eerste rij op de plek tussen de opgezette steken en de raglanhoekpunten eigenlijk 2 steken opneemt op 2 plekken. Deze 2 extra steken brei je vervolgens samen, eentje samen met de eerste raglansteek, en eentje met de opgezette steek die er naast ligt. Zo doe je dit op beide plekken en na een aantal toeren breien merk je dat de oksel er mooi uit gaat zien!

Succes!

2 Reacties

  • Marsja Huibers

    Goedenavond.

    Wat heb je leuke spullen in je webshop. Ik was op zoek naar ‘sunday tee’ van Petiteknit. Die kan ik niet vinden, klopt dat? Dat zal erg jammer zijn. Worden de patronen via deze site per post of per email verzonden?

    3 oktober 2022 at 21:17

Leave a Reply