Zoek
Knitting for Olive

Knitting for Olive

Knitting for Olive maakt prachtige breipatronen voor kinderen én voor volwassenen. In 2015 zijn ze gestart met het verkopen van breipatronen voor baby’s en peuters. Kort daarna volgden de breipatronen voor kinderen en in 2018 kwamen de eerste breipatronen voor volwassenen.

Om een geweldige ervaring te kunnen bieden aan breisters, besloten ze om zelf garens te gaan produceren. De visie van Knitting for Olive is om garens te produceren van hoge kwaliteit, van pure en natuurlijke vezels, gemaakt met respect voor dieren en omgeving.

Het is een familiebedrijf uit Kopenhagen, Denemarken. Omgeven door veel kinderen, zijn we veel geïnspireerd en er zijn altijd nieuwe patronen in de maak!

Kijk bijvoorbeeld eens naar de Clotilde sweater of de Pufftee, er is van alles moois tussen te vinden! Mooie warme truien en vesten voor de winter, en leuke gebreide topjes voor de zomer, gebreid van heerlijke materialen!

De garens van Knitting for Olive

Alle garensoorten bestaan uit 100% natuurlijke vezels. De garens zijn gemaakt met respect voor dieren en het milieu. De merinowol komt van een organische boerderij in Patagonië, waar mulesing niet is toegestaan.
Vervolgens wordt de wol in Italië gesponnen, en zo ontstaan er prachtige producten zonder chemische toevoegingen.

De mohair komt van geiten uit Zuid-Afrika, waar ze een humaan leven leiden. Alle vormen van dierenmishandeling worden afgekeurd, in de mohair industrie, of waar dan ook.

De wol is van hoge kwaliteit en is gemaakt uit puur natuurlijke vezels, in een prachtige en tijdloze kleurencollectie, die met veel aandacht en zorg is samengesteld.

Kijk hier voor meer informatie en kijk hier voor de garens!

Daisy Sweater - Knitting for Olive
knitting for olive 4
knitting for olive 2